Задържаха мъж, пребил 9-годишно дете и жена, която заплашил да гръмне с помпа

Арест, белезници

На 11.01.2021 г. прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия Й. Д. за причиняване на лека телесна повреда, в условията на домашно насилие - престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 5а, вр. чл. 130, ал. 1 от НК, както и за отправяне на закана с убийство - престъпление по чл.144, ал. 3 вр. ал. 1 от НК. Това съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

Той е обвинен в това, че на 10.01.2021 г. около 22,20 часа в ж.к. „Гоце Делчев“, гр. София, е причинил на пострадалия М. Д., на 9 години, лека телесна повреда, изразяваща се в отток на рамото, охлузване и кръвонасядане на лявата мишница, които наранявания довели до временно разстройство на здравето, неопасно за живота. Деянието е извършено в условията на домашно насилие.

На Й. Д. е повдигнато обвинение и за това, че от неустановена дата до 10.01.2021 г. в ж.к. „Гоце Делчев“, гр. София, се е заканил с убийство на пострадалата Р. Я., с думите: „Ще те гръмна с помпа в гърдите“, като ѝ нанасял системен побой, и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Престъпленията, за които Й. Д. е привлечен като обвиняем, са наказуеми с „лишаване от свобода“.

Предвид високата обществена опасност на деянията, прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия Й. Д. за срок до 72 часа. Предстои утре, 13.01.2021 г., да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Коментари

Задължително поле