Задържаха опасен чаровник, обирал пенсионери

"Кавалерът" отмъкна 800 лв. от пенсионерка в Шумен

Криминалисти от Шумен задържаха галантен обирджия, който омайвал пенсионери и им отмъквал парите.

Последната жертва на Илия Симеонов/70г./ от шуменското село Струйно стана жена на 69 г., от която той отмъкна 800 лв., документи и дебитни карти със сладки приказки и предложение да й носи чантата. По-малко от 24 часа след извършването на наглата кражба Илийката бил установен, а малко над 500 лв. били намерени в дома му.

Крадецът бил арестуван, очаква се прокуратурата да поиска постоянен арест за обирджията с традиции.

В село Струйно разказват, че това не е първи случай, а Илийката действа по време на пенсии. Никога обаче, не обира хора от селото, омайва извън него. В последния случай той си набелязал прегърбената Николинка Николова, която към 19 часа в сряда чакала автобус на Автогарата в Шумен, за да се прибере в с. Ивански.

У дома я чакал синът й на 40 г., който страда от церебрална парализа. Жената била изтеглила неговата и нейната пенсии, взела и пари на заем, имали да погасяват кредит. Николинка първоначално се зарадвала на любезния кавалер, който предложил да й носи чантата и да й намери такси на цената на автобусния билет.

Водил я галантно, но такси не намерил. Казал, че отива да търси другаде и се отдалечил. В този момент жената усетила, че става нещо нередно, поровила в багажа си и установила липсата на портфейла. Започнала да крещи и мъж от близък магазин повикал полицаите. Въпреки че било тъмно, жената успяла да опише любезния мургав господин пред полицаите.

Услужлив униформен дал 20 лв. на такси, за да върнат стресираната жена в дома й, а криминалисти тръгнали по петите на измамника. Открили го, иззели и парите, а Илийката признал стореното. Клел се обаче, че е похарчил едва 10 лева.

Чаровникът е осъждан 10 пъти за кражби, грабежи, телесна повреда и за домашно насилие. Сладкодумецът не се разбирал със съпругата си, дори по едно време живял на квартира в селото. Никой не е чувал да работи нещо, жена му се трудела по чуждите къщи за пари, а той припечелвал по лесния начин. Обирджията най-вероятно ще влезе в затвора, защото последното му наказание е условно от 2016 г. - 5 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок за откраднат портфейл от пазара в Търговище. Сега е уличен в изпитателния срок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България