Задържаха пиян и дрогиран шофьор на автобус с 35 деца

Спипан е при полицейска проверка преди да тръгне от Варна за Лясковец

Полицията задържа шофьор на автобус, превозващ ученици от Варна за летен лагер в Лясковец, който рано сутринта преди тръгване е бил на поне две водки и надрусан.

При извършване на задължителна полицейска проверка на автобус "Еос", собственост на частна фирма, потеглящ за ученическа екскурзия, е установено, че водачът му - 41 г. от Варна, правоспособен, е употребил алкохол с концентрация 1,27 промила в издишания въздух.  По-късно при направените допълнителни тестове  е констатирано, че освен алкохол мъжът е употребил и наркотични вещества, съобщиха от ОД на МВР.

41-годишният водач на автобуса е задържан за срок до 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство.

Децата в автобуса са били 35 третокласници от ОУ „Васил Априлов” във Варна, а туристическата агенция  наела шофьора е „Алина тур”. „Няма да коментирам, проучваме случая”, отсече по телефона дама от фирмата, която потвърди само, че и друг път за ученически екскурзии са ползвали същия шофьор.

Добре, че полицията спря автобуса, можеше да стане голяма беля, каза за „Труд” шефката на Регионалното управление на образованието Венцеслава Генова. Тя припомни, че от три години насам се изпращат онлайн  всички заявки за ученически екскурзии до ОД на МВР Варна и всеки автобус задължително се проверява преди да потегли на път. Това се прави и с абитуриентските пътувания. В този случай автобусът е бил спрян на изхода на Варна преди да излезе на магистрала „Хемус”, научи „Труд”.

14 постановления за нарушения  на Закона за движение по пътищата е имал пияният и надрусан шофьор. Това съобщи по-късно говорителят на ОД на МВР Ивана Милева. Той бил с две наказателни постановления  за шофиране в нетрезво състояние през 1999 и 2006 година, заради което е бил лишен от правоспособност и е бил осъден. А за това, че е бил хванат на изхода на Варна, тя обясни, че водачът е тръгнал по-рано от сборното място, където е трябвало да мине през задължителната полицейска проверка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право