Задържаха под стража българка и британец, издирвани в Испания за изнудване и кражба

Снимка: Архив

Нашенката Мима вкарала в капан любовника си

Арестувани преди дни в морската столица българка и британец, издирвани от испанските власти, бяха задържани под стража от Варненския окръжен съд.

Властите в Палма де Майорка обвиняват 27-годишната Мима И. и 38-годишния Бенджамин С. в изнудване, кражба с взлом и нахлуване в чуждо жилище. Престъпленията двамата извършили на 4 септември в дома на любовника на Мима.

Нашенката помогнала на Бенджамин и на негов съучастник да проникнат в имота. Маскирани и въоръжени с мачете те заплашили стопанина, че ще убият бившата му съпруга и двете му деца, ако не им преведе веднага 150 000 евро и още 6000 евро в продължение на година.

Нападателите прибрали наличните в дома 700 евро и 300 паунда и наредили на жертвата да внесе крупната сума по сметката на коварната Мима. Стресираният испанец превел 100 000 евро, но изнудвачите продължили да го тормозят със зловещи заплахи.

Тогава той подал сигнал в полицията, но престъпниците не били открити. Затова на 26 септември били обявени за международно издирване с Европейска заповед за арест. Пред съда Мима и Бенджамин заявиха, че не са били наясно, че ги търсят и изразиха готовност да бъдат екстрадирани. За трите престъпления в Испания двамата могат да бъдат осъдени на до 5 г. затвор.

Коментари

Задължително поле