Задържаха под стража дядо, блудствал с малолетните си внучета

Снимка: Архив

Майката споделила, че в миналото е посягал и на нея

57-годишен мъж, обвинен от прокуратурата, че е блудствал с двете си малолетни внучета, бе задържан под стража от Варненския окръжен съд.

Разследването срещу Атанас Х. започнало, след като дъщеря му подала сигнал в полицията. Тя споделила, че в миналото баща й е посягал и на нея. Има данни, че дядото е извършвал блудствени действия с двете си внучета в продължение на близо една година, стана ясно на заседанието за определяне на мярката му за неотклонение.

Защитата на Атанас настоя тя е по-лека с мотива, че майката на децата опитвала да изнудва финансово баща си. Искането бе подкрепено с трудов договор, характеристика от работодателя, документ за постоянен адрес и справка за чисто съдебно минало. След като разгледа свидетелските показания на двете деца, дъщерята и съпругата на Атанас, съдът прие, че няма риск той да се укрие, но е налице обосновано предположение, че е автор на деянието, което се наказва с от 5 до 20 г. затвор.

Магистратите прецениха, че ако е под домашен арест, Атанас може да попречи на воденото разследване и да извърши ново престъпление, тъй като това, за което е обвинен, е извършено именно в семейството му. Затова съдът наложи на дядото най-тежката мярка за процесуална принуда - задържане под стража. Определението може да се обжалва пред Варненския апелативен съд.  

Коментари

Задължително поле