Задържаха под стража мъж, затрил свой познат преди шест години и половина

Снимка: Архив

30-годишен добричлия бе задържан под стража от Окръжния съд заради убийство на свой познат, извършено преди 6 години и половина.

На 3 ноември 2012 г. младият мъж гостувал на жертвата в с. Божурово. Двамата яли и пили, но през нощта помежду им избухнал скандал. На другия ден роднини открили домакина да лежи безжизнен в леглото си по очи. По стените на спалнята имало петна от кръв, а съдебно-медицинската експертиза установила, че по тялото и главата на починалия има множество наранявания от удари с твърди и тъпи предмети. Часове след зверството гостенинът забегнал в Германия с фалшиви документи. След като разследването стигнало до него, той бил привлечен задочно като обвиняем и обявен за издирване с Европейска заповед за арест. Открили го германските власти, които го екстрадирали в родния му Добрич.

За престъплението мъжът може да лежи в затвора от 10 до 20 г. Тъй като има риск, ако е на свобода, той да се укрие или да въздейства върху свидетели, добричките окръжни магистрати го пратиха зад решетките до насрочването на процес. Съдебният акт подлежи на обжалване или протест в 3-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право