Задържаха под стража мъж за хулиганство, оказал съпротива на полицаи

По искане на Районна прокуратура град Велико Търново, съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Иван Г.

Той е привлечен в качеството на обвиняем за това, че това, че на 10 ноември във Велико Търново, в заведение на ул. „Рафаил Михайлов”, при условията на повторност, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - удрял по бара, крещял, псувал и обиждал присъстващите в заведението лица; крещял, псувал и обиждал изпратените на място полицейски служители от полицейското управление във В. Търново, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред – посягал да удря и блъскал полицейските служители, с което опитал да осуети задържането си, издърпал пагона на полицейския служител и го одрал по лицето, с което му причинил лека телесна повреда.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Налице опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Разследването продължава под ръководството на Великотърновската районна прокуратура.

Коментари

Задължително поле