Задържаха под стража наркопласьор, развъждал питбули за кучешки боеве

Снимка: Архив

Наркопласьор с богато криминално досие бе задържан под стража от Варненския окръжен съд. 46-годишният Йордан К. е привлечен от прокуратурата към наказателна отговорност за притежание и разпространение на наркотици, извършено в условията на опасен рецидив.

Йордан паднал в капана, след като полицаи забелязали, че е много активен по време на ограниченията, наложени от извънредното положение. Проследили го и видели, че пласира дрога. Мъжът бил арестуван на 3 март следобед до магазин в кв. Трошево, докато приключвал поредна сделка СБА с 45-годишен клиент. При последвалото претърсване на автомобила му и на негови имоти служителите на реда открили 12 пакетчета с близо 3 грама кокаин, електронна везна и значителна сума пари в различни валути. В обискираните два вилни имота полицаите се натъкнали и на 18 питбула, част от които имали травми и белези от участие в нелегални кучешки боеве. Животните били изведени с помощта на експерти от БАБХ и настанени в кучкарника, а Йордан бил откаран в ареста.

Той е осъждан многократно, като последната си ефективна присъда е изтърпял на 2 февруари миналата година. Сега може да бъде наказан с до 8 г. лишаване от свобода и до 20 000 лв. глоба. Защитата на рецидивиста поиска той да бъде пуснат под домашен арест, защото очаквал дете, грижел се за възрастен родител и е оказал съдействие на разследващите. Магистратите обаче прецениха, че заради тежестта на престъплението, в което е обвинен и заради дългото му съдебно досие, Йордан трябва да остане зад решетките, тъй като на свобода може да извърши друго престъпление или да се укрие. Определението може да се обжалва пред Варненския апелативен съд

Коментари

Задължително поле