Задържаха под стража тийнейджър за 10 кражби от кафе-автомати

Снимка: Архив

Родители гурбетчии зарязали момчето

Тийнейджър, обвинен че е окрал 10 кафе-автомата във Варна, бе задържан под стража от Варненския районен съд. Най-строгата мярка, която рядко се прилага спрямо непълнолетни, бе потвърдена и от окръжните магистрати.

Емил Й. припечелвал, като разбивал с метален лост кафе-машини из целия град. Успял да задигне 2000 лв. на монети и да нанесе щети по автоматите за 1700 лв. Момчето било изоставено от родителите си, които заминали на гурбет в чужбина и не се интересували от съдбата му. Емил станал клиент на Детска педагогическа стая. Наложените му възпитателни мерки обаче се оказали неуспешни, затова със заповед на дирекция "Социално подпомагане" през декември миналата година момчето било настанено в кризисен център. Още първата вечер избягало, а след като полицейски патрул го открил и върнал в центъра, отказало да изпълни наложеното му наказание "пробация".

Вместо да се поправи, Емил продължил с кражбите. Образуваните срещу него 10 досъдебни производства са обединени в едно, а докато то влезе в съда, Емил трябва да бъде изолиран, за да не извърши още посегателства, аргументираха се от прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право