Задържаха под стража четиримата цигани, нападнали полицаи в Сливен

Снимка: Архив

Четиримата нападатели на полицаи в Сливен бяха задържани под стража от Районния съд, съобщиха от съдебната палата. Искането да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение на Йонко Д., Симеон Б., Ангел Д. и Антон И. бе внесено от Районната прокуратура.

Задържаните са обвинени за това, че на 18 октомври са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Обвинението посочва, че деянията им се отличават с изключителна дързост и цинизъм, приканвали са присъстващите граждани да се бият или да убият служителите на реда, отправяли са им обидни реплики. Спрямо две от лицата, Симеон Б. и Ангел Д., деянията са извършени в условията на опасен рецидив. Другото обвинение е за това, че на същата дата противозаконно са пречили на служителите на МВР да изпълнят задълженията си за опазване на обществения ред, като са препятствали поставянето на белезници на Йонко и Ангел и отвеждането на Ангел в местното управление на МВР.

Инцидентът от миналия четвъртък вечерта стана, след като патрулен екип е отишъл на проверка на адрес в ромския кв."Надежда" в Сливен по сигнал за силна музика. Наложило се е да бъдат извикани още три патрулни екипа, тъй като установената група от пияни мъже започнали да замерват униформените с бутилки, керемиди и камъни и да приканват наизлезлите си съкварталци да се включат в саморазправата. Трима полицаи бяха леко ранени, четвърти бе приет в неврохирургията за болнично наблюдение.

Коментари

Задължително поле