Задържаха прокурор от Плевен за участие в престъпна група

Прокурор от Плевен е в бил задържан днес в Столичната съдебна палата по обвинение за участие в организирана престъпна група за рекет. Подробности около разследването изнесе лично главният прокурор Сотир Цацаров.

Димитър Захариев е бил задържан именно в Съдебната палата, където се е явявал като подсъдим по друго дело, което се води срещу него повече от година. Междувременно въпреки делото и въпреки съмненията към него, той е продължавал да бъде прокурор в Плевен.

Сега са събрани достатъчно доказателства, че той е част от групата на плевенския криминално проявен Камен Балбузанов - Куката, който отскоро е подсъдим за организирана престъпна група в специализираната прокуратура, предаде БНР.

Освен Захариев днес в Плевен е бил задържан и служител на дирекция "Охрана" към Министерство на правосъдието, също за участие в организираната престъпна група на Куката.

Отделно Захариев и другият задържан имат обвинения за това, че са заплашвали с убийство свидетели, които са давали показания пред прокуратурата за действията на тази група.

"Аз искам да ви обърна внимание още веднъж или да ви обърна внимание дори не толкова върху поведението на прокурора, колкото върху поведението на не по-малко укоримо, на служителя от главна дирекция "Охрана". "Ти няма ли да почерпиш, че ще ставаш вдовица. Кажи на твоя мъж да внимава какво говори и какво прави, защото като излезе Куката от затвора ще го убие", цитира главният прокурор Цацаров.

От прокуратурата, главният прокурор и шефът на спецпрокуратурата, бяха категорични, че държавното обвинение ще продължава и занапред да действа по този начин срещу представители на прокуратурата, които нарушават закона.

Главният прокурор се надява, че и прокурорската колегия към Висшия съдебен съвет ще вземе отношение по случая.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – [email protected] И [email protected]

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право