Задържаха Кокала за взривяване и обир на банкомати, издирват Крапия

Столични полицаи разкриха извършителите на серия кражби от банкомати, съобщи пресцентърът на МВР. Акцията е проведена съвместно с техни колеги от ОДМВР-София;

М.К.- Кокала /35г./ е привлечен като обвиняем за престъпление по чл.195 от НК и му е наложена постоянна мярка „задържане под стража”, работата по документиране на цялостната престъпна дейност на съучастника му продължава.

„Работа по разследване на престъпната дейност на двамата мъже започнала през април, когато в СДВР постъпил сигнал за разбит банкомат в Панчарево. При последвалия оглед било установено, че след взлом на АТМ-устройството е извършена кражба на голяма сума пари. По случая било образувано досъдебно производство.

Няколко месеца по-късно, през юли в РУ-Самоков бил получен сигнал за установени нарушения по целостта на АТМ-устройство, монтирано на входа на хранителен магазин в Самоков. При извършения оглед било установено, че банкоматът е взривен и от него е извършена кражба на касета за съхранение за пари. Образувано било досъдебно производство. В резултат на предприетите от служители на СДВР, ГДНП и ОДМВР-София оперативно-издирвателни действия било установено, че извършители на деянията са М.К.-Кокала./36г./, криминално проявен за кражби, престъпления, свързани с наркотици и противозаконно отнемане на МПС и М.Г./27г./,с прякор Крапия, криминално проявен за кражби и отнемане на МПС, двамата осъждани.

При последвали процесуално-следствени действия, претърсване и изземване на адреса, който М.К. обитава били намерени вещи и предмети, свързани съотносими към престъпната им дейност. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура, М.К. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл.195 от НК и му е наложена постоянна мярка „задържане под стража”, а действията спрямо М.Г. продължават. Работа по установяване на съпричастността им към други престъпления продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право