Задържаха съден за наркоплантация дни преди изтичане на условна присъда

наркооранжерия

Съден за отглеждане на марихуана беше заловен отново с плантация от над 200 саксии само дни преди да изтече изпитателният срок на присъдата му. 37-годишният Мирослав М. ползвал терен около язовира в поповското село Априлово, който бил взел на концесия, уточниха от Апелативна прокуратура във Варна.

Мъжът е задържан още на 2 юли. По искане на Районна прокуратура в Попово в сряда му е наложена мярка задържан под стража.

Плантацията с марихуана попаднала в полезрението на полицията още през май месец, когато в района на Априлово била проведена акция за издирване на бежанци. Никой не уточнява намерени ли са били такива, но пък в изоставена хижа край язовира полицаите открили близо 250 саксии с млади растения марихуана. Имало кварцови лампи, торове, инсталация за осигуряване на съответните условия за отглеждане.

Полицаите оставили оранжерията непокътната и зачакали да видят кой я обгрижва. Междувременно обаче екипи на енергото установили, че оранжерията се захранва с краден ток. Последвала глоба от 1300 лв. и Мирослав преместил саксиите в гориста местност. Там полицаите намерели 203 саксии на 2 юли. Във фургон край язовира открили туби с торови препарати и други. Взели пръстови отпечатъци и така потвърдили, че те принадлежат на Мирослав.

При задържането му оставали точно 12 дни до изтичане на изпитателния срок на присъда отпреди 3 години. Тя била наложена пак за отглеждане на марихуана, държане на наркотични вещества с цел разпространение и незаконно притежавана ловна пушка. Наказанието било година и 6 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок, припомнят от Апелативна прокуратура във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право