Задържаха с наркотици сина на убития във Виноградец кръчмар

Окръжна прокуратура Пазарджик повдигна обвинение на Димитър Тонкев за това, че продавал дрога на трима души

Синът на убития в нощта на 31 август срещу 1 септември собственик на ресторант „Градина” в пазарджишкото село Виноградец Наско Тонкев  Димитър е арестуван в петък вечерта за разпространение на наркотици. 21-годишният младеж е един от четиримата задържани при  организираната спецоперация на криминалисти от Пазарджик с разследване, продължило цял месец. В момента на залавянето Димитър Тонкев е носил в себе си сериозно количество амфетамин.

Групата е пътувала в две коли, като едната е карал Димитър, който е бил под въздействие на синтетичната дрога, намерена при претърсването в него. Останалите трима са арестувани след спиране на втори автомобил, шофиран от водач, употребил пък марихуана. У друг негов спътник пък са открити над 100 патрона за ловно и нарезно оръжие. Смята се, че младежите от втората кола са били клиенти на Димитър. Разследването срещу него е започнато в средата на август.

Окръжната прокуратура в Пазарджик вече е привлякла като обвиняем 21-годишният Димитър Тонкев за това, че в периода от юни 2017 г. до 15 септември 2017 г. в село Винограец е държал и разпространявал на трима души амфетамин и марихуана. Бащата Наско Тонкев пък бе злощастно прострелян и загина на място при празнуването на рождения ден на 6-годишия Юри Кирилов Влайков в ресторанта му. За престъплението бе арестуван бившият председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който е собственик на пистолета „Глок”, с който е произведен фаталния изстрел. Все още не е изяснено дали смъртоносният изстрел е произведен от детето, каквато беше първоначалната версия, или от друг участник в празненството, като основният заподозрян сред останалите е самият Лазар Влайков.

Дъщерята на загиналия Деница и съпругата му Павлина твърдят, че именно Лазар Влайков е убил Наско и е набедил детето, за да се измъкне за пореден път сух и неопетнен. В момента Лазар Влайков е под домашен арест в къщата си във Виноградец, след като Районният съд и Окръжният съд в Пазарджик отрязаха искането на прокуратурата да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България