Задържаха таксиметров шофьор, ограбил възрастен мъж в София

Снимка: Архив

Служители от Четвърто РУ установиха и задържаха водач на таксиметров автомобил, откраднал парична сума от възрастен мъж и извършвал таксиметрова дейност без документи за това, съобщиха от МВР.

Действия по разследването започнали в Четвърто РУ през 2017 година, след като възрастен мъж потърсил съдействие от полицията. Потърпевшият разказал пред разследващите, че около 12.30 часа на 26 октомври 2016 година използвал таксиметрова услуга. В края на пътуването заплатил дължимата сума, но таксиджията, възползвайки се от възрастта и здравословното му състояние, поискал и го принудил да му даде още 110 лева.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия бил установен и задържан водачът на таксито - 45-годишен, криминално проявен и осъждан за кражби, шофиране в нетрезво състояние и управление на МПС в едногодишен срок на лишаване, както и за упражняване на таксиметрова дейност без правоспособност. В хода на разследването станало ясно, че той е и без свидетелство за правоуправление на МПС и без необходимите документи за таксиметрова дейност.

След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура 45-годишният мъж е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 206 и чл. 324 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 100 лева.

Коментари

Задължително поле