Задържаха трима наркодилъри и разкриха домашна оранжерия за марихуана в столицата

Снимка: Архив

Столични полицаи задържаха трима дилъри на наркотици и разкриха домашна оранжерия за марихуана, съобщават от МВР.

Полицейската операция е реализирана на 19 септември от служители от сектор „Наркотици” – СДВР. В хода на предприетите действия срещу наркоразпространението, в момент на продажба на наркотици, са задържани трима дилъри - Л.С. /26 г./, М.А. /24 г./ и М.К.-Мангала /28 г./, всички от София,  криминално проявени за престъпления, свързани с наркотици.

При процесуално-следствените действия по образуваното досъдебно производство в квартирата на М.А. полицаи установили обособена домашна оранжерия за отглеждане на марихуана. От помещения, оборудвани с апаратура за развитието на растенията, са иззети 180 стръка от наркотичното растение. В жилищата на задържаните са открити и множество пликове, съдържащи растителна маса и прахообразно - 2313.75 г марихуана, 875 г амфетамин и 243.71 г, видно от изготвената впоследствие експертна справка.

След доклад на събраните материали по случая в Софийската градска прокуратура на Л.С., М.А. и М.К. са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 354 а от НК. С решение на съда на тримата са наложени постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право