Задържаха търновец, пребил свой познат с лопата

62-годишен мъж от Велико Търново е задържан за зверски побой с лопата на свой познат. При саморазправата потърпевшият е получил средна телесна повреда.

В понеделник сутринта е бил подаден сигнал от спешно отделение при МОБАЛ в старата столица, че  се е явил 55-годишен гражданин с наранявания. Пациентът споделил пред медицинския персонал, че травмите му са от побой с лопата, нанесен  в жилището му.

По случая незабавно било проведено разследване, което установило, че кървавото злодеяние е извършено на 7 август. Около 19 часа Т.К., който бил дългогодишен познат на пострадалия се озовал в дома му в блок в квартал "Колю Фичето".

Гостът бил ядосан, защото преди време поискал услуга от домакина, а той не я изпълнил. Пострадалият бил обещал да рендоса дъски на Т.К., но не спазил уговорката. Заради това Т.К. се разгневил, въоръжил се с лопата и нахлул в жилището на приятеля си.

Между двамата мъже избухнал лют скандал, а гостът  развъртял лопатата срещу домакина. Нанесъл му множество удари по цялото тяло като му натрошил три ребра и му счупил левия крак в областта на петата.

Т.К. е задържан за срок до 24 часа. В РУ Велико Търново е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 129 , ал. 2 вр. ал. 1 от НК за причиняване на средна телесна повреда. Наказанието е до 5 години затвор.

Коментари

Задължително поле