Задържаха четирима, били шуменец без причина

Снимка: Архив

Шуменски полицаи арестуваха група от четирима, пребила 29-годишен мъж, безпричинно. Както "Труд" писа, той бил нападнат близо до центъра на Шумен на ул."Цар Освободител" и след побоя е с фрактура на ребро. Уличното нападение без повод станало към 4 часа призори в неделя, а в сряда буйният квартет е бил установен. Побойницете са А.И./18г./, П.А./20г./ и още двама непълнолетни на 16 и 17 г. Взети са им мерки за неотклонение "подписка" и са пуснати, съобщават от полицията.

Битият шуменец вървял по улицата заедно със свой приятел и жена, когато внезапно ги нападнали четирима непознати. Повалили ги на земята и при побоя паднала чанта на потърпевшия. Тогава 16-годишният я отмъкнал с наличните в нея 130 лева. Пострадал, но с по-леки травми, е и приятелят на ограбения мъж.

Преди нападението четиримата побойници са били в заведение и най-вероятно под въздействие на алкохол и адреналин са решили да премерят сили с друга компания. Пред криминалисти обяснили, че не са имали никакво намерение да ограбват мъжа.

Привлечени са като обвиняеми за извършена лека телесна повреда по хулигански подбуди, а 16-годишният и за извършена кражба. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право