Задържаха шофьор без книжка след полицейска гонка

КАТ, полиция

Бързо производство за неизпълнение на полицейско разпореждане е започнато в РУ – Павликени.

В понеделник в 16 часа в Павликени полицейски екип е подал сигнал със стоп палка на лек автомобил «Рено». Водачът не само, че не изпълнил полицейското разпореждане, но натиснал газта и профучал покрай униформените. След последване на автомобила, шофьорът беглец бил спрян.

Установено е, че зад волана е 25-годишния Н. З. от павликенското село Михалци, известен на полицията и осъждан. Водачът не притежавал необходимото свидетелство за управление на возилото. Той е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Същия ден блюстителите на реда са спипали и двама пияни зад волана.Водач, употребил алкохол е установен в стражишкото село Камен. Около 22,05 часа на 18 септември е извършена проверка на лек автомобил «Опел Корса», управляван от А. П. При тестване на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,21 промила. По случая е започнато бързо производство.

Незабавно производство за шофиране в нетрезво състояние е образувано срещу 45-годишен мъж от златаришкото село Горско ново село. В понеделник около обяд на кръстовище в Златарица е извършена проверка на лек автомобил «Опел Астра», управляван от 45-годишния Х. С. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,50 промил. Той е отказал кръвна проба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България