Задържаха шуменец за няколко телефонни измами в Ямбол

Снимка: Архив

33-годишният Д.Д. от Шумен е задържан за извършени няколко телефонни измами в Ямбол, съобщиха от ОД на МВР в града. Престъпленията са регистрирани през февруари и март. Потърпевшите са възрастни хора, които са попаднали в капана по познатата схема "помогни на МВР да залови опасни ало-измамници".

На 26 февруари старица хвърлила през терасата си 902 лева, като била убедена, че помага на полицията. Същия ден бил въвеен в заблуждение и друг жител на Ямбол, който отново през терасата хвърлил 420 лева и златния си пръстен. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия ямболските криминалисти попаднали в следите на шуменеца. На 16 април той е бил задържан за 24 часа по Закона за МВР.

Установило се е, че той е съпричастен към още 4 телефонни измами в Ямбол. В хода на разследването Д.Д. е дал подробни обяснения за деянията си и му е повдигнат обвинение. Разследването продължава под ръководството на Районната прокуратура в Ямбол. Проверява се съпричастността на задържания към подобни престъпления в съседни региони.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право