Куче откри контрабандни цигари за 70 000 лева в тоалетни чинии

Митничари от Лом със служебно куче предотвратиха незаконния износ на голямо количество цигари за търговия от България към Западна Европа. Задържани са 12 630 кутии с валиден български бандерол, укрити между палети със санитарна керамика, съобщиха от Агенция „Митници”.

В сряда към 23.00 часа мобилен екип на Митница Лом спрял на граничния пункт на Дунав мост 2 товарен автомобил с българска регистрация. Шофьорът представил документи за превоз на санитария от България за Великобритания.

Превозното средство е било отклонено за по-щателна проверка към митническия терминал, а в претърсването на камиона се включило и митническото куче Джейк, обучено за откриване на тютюневи изделия.

Четириногият митничар сигнализирал за укрит товар и камионът бил насочен за рентгенов контрол. Скенерът открил купища цигарените кутии, маскирани в палетизираната санитарна керамика. При извършената физическа проверка от различни места, между мивки и тоалетни чинии, митничарите извадили 12 630 кутии цигари с български акцизен бандерол от 9 различни марки. Приблизителната им стойност е около 70 000 лв.

Стоката е пътувала без изисквания по закон придружителен документ в нарушение на Европейското и акцизното законодателство. Цигарите са задържани. Започнато е административнонаказателно производство.

По- късно същия ден от микробус, в който 8 български граждани пътували към Западна Европа, са иззети други близо 5000 кутии цигари с български бандерол, но без необходимите документи. Тютюневите изделия са намерени в 7 сака, затрупани под останалия багаж. Цигарите са собственост на една от пътничките, срещу която е съставен акт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България