Задържаха 19-годишен криминално проявен, откраднал лек автомобил

След кратко преследване, вчера бе задържан 19-годишен, с криминални регистрации в полицията, съобщиха от пресцентъра на МВР. При опит да бъде спрян за проверка в столицата, водач на лек автомобил „Пежо“ не се подчинил на полицейския сигнал и продължил движението си. Автопатрулът последвал беглеца, който в района на ул. „Удово“ изоставил колата и хукнал да бяга. След кратко преследване, в непосредствена близост до изоставената кола, мъжът бил задържан. Установена била самоличността му - 19-годишен от София.

В хода на проверката станало ясно, че автомобилът, който задържаният управлявал е противозаконно отнет предния ден от ж.к. „Орландовци“. „Пежо“-то изчезнало, оставено за няколко минути с ключ на арматурното табло.

19-годишният младеж е задържан във Второ РУ с полицейска мярка до 24 часа. След доклад на събраните материали по образуваното досъдебно производство в Софийската районна прокуратура, мярката му е удължена за 72 часа. Повдигнато му е обвинение за престъпление по чл. 346 от НК. Работата по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право