Задържаха 19-годишна жена, мамила в интернет при продажба на стоки

Задържана е 19-годишна жена, извършвала интернет измами при продажба на стоки. Клиентите получавали продукти без стойност и съвсем различни от обявените. Задържаната Х.В. е от Бургас. Тя е направила самопризнания и обяснила механизма за извършване на престъпната дейност, съобщиха от ОД на МВР в морския град.

Жената ползвала няколко сайта за интернет търговия с вещи - втора употреба, като публикувала обяви за продукти на специален режим, с което се избягва опцията "преглед и тест". На обявите се отзовавали различни хора, единият от които получил пратка, чието съдържание далеч се разминавало с промотираното.

Жената е задържана за срок от 24 часа, като в обитаваното от нея жилище в комплекса "Меден Рудник" са намерени и иззети вещи и предмети, имащи отношение към извършеното престъпление. По случая е образувано досъдебно производство.

Преди месец в Бургас бяха установени други двама извършители на неправомерни транзакции в интернет-пространството, които чрез използването на данни от банкови карти, са осъществявали залози в интернет-сайтове. И по двата случая бяха образувани досъдебни производства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България