Задържаха 1900 кутии цигари на Митница Лом

?

1900 кутии цигари, укрити в палет със седалки за тоалетни, задържа екип на Митница Лом, съобщиха от Агенция "Митници".

На 29. 05. 2018 г. около 2.00 часа, в района на Дунав мост 2, мобилната митническа група на Митница Лом спира за проверка товарна композиция с българска регистрация, превозваща санитария и седалки за тоалетни чинии от България за страна от ЕС.

Извършена е проверка с митническо куче Джейк, което сигнализира за наличие на тютюневи изделия в един палетите със седалки за тоалетни чинии. Инспекторите установили, че в четири от кашоните в палета, вместо със седалки, са пълни със стекове цигари. За намерените 1900 кутии цигари с български акцизен бандерол, шофьорът не е представил задължителния за износ на акцизни стоки в търговски количества опростен придружителен документ, съгласно изискванията на ЗАДС.

По случая е образувано административнонаказателно производство, а цигарите са задържани в склад на митницата .

Това е четвърти пореден случай на разкрит от служители на Митница Лом незаконен износ на акцизни стоки за месец май. В два от случаите на ГКПП - Оряхово и Дунав мост 2 са задържани 12 мастербокса цигари, укрити в двойни челни стени на ремаркета , а на ГКПП-Дунав мост 2 - други 6 мастербокса, укрити под товар с хранителни стоки .

Коментари

Задължително поле