Задържаха 20-годишен, купил си куче с фалшиви 500 евро

Окръжна прокуратура-Пловдив задържа 20-годишен мъж за покупка на куче с фалшива банкнота от 500 евро, съобщават от държавното обвинение.

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Георги С., на 20 г., за прокарване в обръщение на подправени парични знаци, като е знаел, че са подправени – престъпление по чл. 244 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 21 юни 2016 г. в гр. Асеновград обв. Георги С. закупил с неистинска банкнота от 500 евро куче, порода „Лабрадор“. Той прочел по обява в интернет, че животното се продава. Кучето струвало 450 лева и при сделката собственикът върнал на обвиняемия 501 лева, заради разликата във валутния курс.

Към момента се установява съпричастността на обв. Георги С. към още три идентични престъпления – прокарване в обръщения на фалшиви банкноти в купюри от по 500 евро.

На 16 август 2016 г. обвиняемият е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Под ръководството на Окръжна прокуратура- Пловдив се извършват активни процесуално-следствени действия по случая.

Коментари

Задължително поле