Задържаха 20-годишна, опитала отново да внесе хероин на приятеля си в ареста

Снимка: Архив

За втори път за 4 дни заловиха хероин в храна, който 20-годишна опитва да внесе в ареста в Търговище, за да снабди задържания си приятел. Упоритостта на момичето озадачи полицаи и прокурори, които са в недоумение от действията на Д.Н. Първият й опит да вкара забраненото вещество беше в петък преди Нова година, а повторният във втория ден от 2018 г. При първата доставка момичето вкарало пакетче със 7,5 грама хероин в бутилка с айран, но при претърсването в Районна служба „Изпълнение на наказанията” доставката била заловена.

От прокуратурата уточниха, че тогава девойката е била пусната. Най-изненадващо във вторник към 16 часа тя отново отишла на свиждане на 33-годишния Диян Т. Този път скрила пакетче с 3,39 хероин в тестени закуски. И това количество било намерено и иззето, а момичето задържано.

Образувано е досъдебно производство за разпространение на високорискови наркотични вещества. Една от версиите е, че момичето играе роля на „муле” и някой й дава наркотиците, възможно е дори да е била изнудвана или принуждавана да ги носи в ареста на Диян.

Младият мъж е в ареста заради обсебване на мобилни телефони, шофиране без книжка и с фалшиви регистрационни номера. Той беше задържан по тези обвинения само месец, след като го пуснаха от ареста, където бил 8 месеца, по обвинение за наркотици и пласиране на фалшиви банкноти евро. Тогава се наложило да го освободят, тъй като се чакали експертизи и обвинителният акт не бил внесен в съда. Междувременно и това станало и делото било висящо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България