Задържаха 27-годишен мъж, откраднал техника на стойност 22 хил. лв.

По искане на Районна прокуратура - Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Георги И., на 27 г., привлечен като обвиняем за това, че в периода от 30 май 2017 г. до 11 юни 2017 г., в гр. Николаево от Център за настаняване от семеен тип, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот, е отнел чужди движими вещи - 12 броя телевизори, 2 броя дистанционни, 4 броя компютри, един монитор и два бензинови генератора на обща стойност около 22 000 лева, от владението на Община Николаево, с намерение противозаконно да ги присвои. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Установено е, че извършител на престъпленията е Георги И., на 27 г., който имал информация, че в Центъра за настаняване от семеен тип, на който предстояло откриване, се съхранявала посочената техника. В момент, когато охранителната техника била изключена, Георги И. отишъл с каруца до сградата, разбил вратата и отнел имуществото. Натоварил го в каруцата и през следващите дни започнал да разпродава и залага в заложни къщи техниката. След бързото разкриване на престъплението голяма част от отнетите вещи са били възстановени на собственика - Община Николаево.

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура - Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е оценителна експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност. Обвиняемият Георги И. е осъждан пет пъти за престъпления против собствеността и горското стопанство.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Стара Загора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България