Задържаха 40-годишен мъж за разпространение на наркотици в Поморие

Иззеха близо 1 кг марихуана

Близо килограм марихуана откриха и иззеха криминалисти на РУ-Поморие и колегите им от ОДМВР- Бургас. Задържаха 40-годишен местен жител, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцията по противодействието на притежанието и разпространението на наркотици е реализирана вчера от служители на „Криминална полиция” в Районно управление – Поморие.

В нея активно се включили и колегите им от Първо Районно управление - Бургас .

В хода на извършено претърсване в дома на криминално проявения К.К./40г./ от Поморие, те открили тайно помещение, обособено на четвъртия етаж. То било изцяло пригодено за отглеждане и сушене на канабис и снабдено със съответното оборудване за това.

От помещението проверяващите иззели девет канабисови растения, засадени в саксии и достигнали различна височина, множество отрязани стебла от растенията, оставени за сушене, листа и съцветия под формата на зелена тревна маса. Общото иззето количество е около 1 кг.

К.К. е задържан с полицейска заповед за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право