Задържаха 41-годишен телефонен измамник в Плевен

Плевенските криминалисти установиха и задържаха 41-годишен мъж, взимал пари от телефонни измами в Плевен, съобщиха от МВР.

Той се представял за полицейски служител и искал парите под претекст за съдействие при провеждането полицейска акция по залавянето на телефонни измамници.

Действията по разследването започнали на 3 април тази година, когато 67 – годишна жена се оплакала пред служителите на реда. Тя разказала, че оставила до контейнер за смет 6 500 лева, които изтеглила от банката. В хода на разследването било установено още, че на 11 юли тази година мъжът измамил и 82-годишна плевенчанка, като я ощетил с 13 000 лева. Парите потърпевшата изхвърлила през терасата си. На 13 юли измамил 85-годишен плевенчанин - мъжът оставил на улицата, в платнена пазарска чанта сумата от 10 000 лева и две лични карти - неговата и на съпругата му.

41 – годишният мъж от Горна Оряховица е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 210, ал. І, т. 1, във връзка с чл. 209, ал. І, връзка чл. 20, ал. ІІ, вр. чл. 26, ал. 1 от НК. Разпитан е, признал е вината си. Задържан е с постоянна мярка „задържане под стража“ в следствения арест. По случая работиха служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" - ОДМВР - Плевен, под ръководството на Районната прокуратура в Плевен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България