Задържаха 42-годишен с откраднати електроуреди и домакинска посуда в хисарско село

Двама извършители на кражби са задържани през уикенда в резултат на бързи действия от служители на Областна дирекция на МВР-Пловдив.

В събота около 15.40 часа полицаи от Пето РУ реагирали на сигнал, че в жк "Тракия" е бил развит прозореца на товарен автомобил "ФИАТ" и откраднат радиокасетофон. При организираното издирване малко по-късно е установен авторът на грабежа - 23-годишен пловдивчанин, от когото е иззето музикалното устройство.

Около 21 часа в събота вечер в РУ-Хисаря е получен сигнал за незаконно влизане в къщата на 80-годишен жител на село Ново Железаре. Пристигналите незабавно на адреса униформени заловили 42-годишен местен жител, който тъкмо си тръгвал с откраднатите електрически електрически уреди и домакинска посуда. С полицейски заповеди двамата крадци са задържани за срок до 24 часа и срещу тях се водят бързи производства.

Криминалисти от Четвърто РУ на МВР-Пловдив все още издирват извършителя на взломна кражба след разбиване на стъклото на лек автомобил "Пежо", който бил паркиран на улица "Раковски" в областния град. Според твърденията на 26-годишния собственик на пежото при грабежа са задигнати 2000 лв. Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство и са предприети действия по разкриване автора на посегателството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право