Задържаха 45-годишен мъж, удрял майка си, заканил се с убийство

Снимка: Pixabay

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 45-годишен мъж, нанесъл телесна повреда на възрастната си майка и й се заканил с убийство. 

На 10.04.2024 г., в апартамент в „Младост“ 4, обвиняемият Д.Г. удрял с ръце и ритал в главата и тялото майка си, вследствие на което й причинил телесна повреда. Обвиняемият се заканил с убийство спрямо жената, като й казал : „ Ще те убия. Къде си тръгнала, върни се да те пребия“. Деянията са извършени в условията на домашно насилие.

По случая е образувано досъдебно производство, за които се предвижда наказание „лишаване от свобода“, съобщават от прокуратурата. 

Д.Г. е осъждан за нанасяне на телесна повреда и за закана с убийство спрямо майка си вече веднъж и е излежавал ефективна присъда в затвор. Предвид възможността да извърши друго престъпление, той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. 

Предстои да бъде внесено искане в Софийски районен съд спрямо Д.Г. да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право