Задържаха 50-годишна измамила плевенчанка с 3150 лева

Снимка: Архив

Мошеничката от свищовското село Ореш поискала споразумение с Прокуратурата и възстановила част от сумата

Участничка в телефонни измами от свищовското село Ореш е задържана от плевенски криминалисти. Полицейските действия под ръководството на Районната прокуратура в Плевен са стартирали непосредствено след постъпил сигнал за телефонна измама в областния град.

На 14 февруари в 16:40 часа в Първо РУ е заявено от 69-годишна плевенчанка, че е въведена в заблуждение. След многократни разговори по домашния си телефон с мъж, представил се за служител на МВР, тя била измамена, че съдейства на полицията за задържане на телефонни измамници. Следвайки указанията около 15 часа потърпевшата е предала на непозната сумата от 3150 лв.

В хода на проведените оперативно - издирвателни мероприятия е установена и задържана 50-годишната извършителка, която е посетила адреса и е взела парите. Жената "муле" е арестувана за 24 часа по Закона за МВР. Извършителката е привлечена в качеството на обвиняема за извършеното престъпление. Разпитана е пред съдия в Районен съд – Плевен и признала вината си. След като дала обяснения, тя пожелала да сключи споразумение с Районната прокуратура в Плевен, като е възстановила част от взетата от нея сума.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България