Задържаха 9 коли и каруци с 30 кубика дърва

Снимка: СИДП

Над 2300 проверки са извършили през последните две седмици служители на 18-те стопанства в системата на Североизточното държавно предприятие. Задържани са близо 30 кубика незаконно добити дърва за огрев, както и 6 каруци, и 3 автомобила. На нарушителите са съставени 42 акта и 11 констативни протокола по Закона за горите. Най-много са проверките при ловците – 1058.

113 са инспекциите, които са извършили горските от ДГС-Шумен. Две каруци и 1,40 кубика дърва за горене са задържали служители на ДГС-Нови пазар. На незаконните дървосекачи са разписани четири акта.

Един акт са съставили горските от ДГС-Смядово по време на една от 169 проверки през двете седмици. 158 инспекции отчитат от ДЛС-Паламара, 73 от ДГС-Преслав, 29 от ДГС-Омуртаг и 416 от ДГС-Търговище.

Три каруци и 6,5 кубика дърва за огрев са задържани при проведените в ДЛС-Черни Лом 70 проверки. На нарушителите са връчени три акта и два констативни протокола.

Две коли, каруца и 3 пространствени кубически метра дърва за огрев са задържани по време на 119 проверки в ДЛС-Шерба. На бракониерите са съставени два акта и пет констативни протокола. 20 акта са написали служители на ДГС-Генерал Тошево по време на 96 проверки на територията на поделението. При седем обхода в ДГС-Варна са задържани пет кубика дърва за огрев, а на бракониерите са съставени десет акта. 150 са инспекциите в ДГС-Цонево, при които са задържани един автомобил и един пространствен кубически метър дърва. Горските са съставили за нарушенията два акта и един констативен протокол. Един акт са направили и служителите на ДЛС-Тервел по време на 270 проверки на територията на стопанството. 39 са проверките в ДЛС-Балчик през периода и 202 в ДГС-Добрич.

Продължават обходите във всички териториално поделения, за да бъдат своевременно открити диви свине с нетипично поведение или трупове на животни, които е възможно да са заразени с чума, съобщават от СИДП.

Коментари

Задължително поле