„Заедничкото“ честване на Илинденско-Преображенското въстание в Скопие през обектива на „Труд“

Снимки Цветан Томчев

Премиерите на България и Македония – Бойко Борисов и Зоран Заев, заедно поднесоха венци на гроба на Гоце Делчев в църквата „Свети Спас“ в Скопие.

Преди това в 15 минутна официална реч по повод националния празник на Македония Заев призова за единение на македонската нация по пътя към НАТО и ЕС и благодари на Борисов за подадената ръка.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Най-после след президента Желев, Бог да го прости, български премиер подава ръка на Македония! Да, това е една измислена държава, отцепена територия от майка България, но ние сме братя по кръв и история. По-добре е помирение, отколкото пагубна вражда. И още – тези дни един псевдоисторик попита защо цар Самуил управлявал от Охрид, не от българския Царевград. Малоумник! Всеки българин знае, че Охрид е бил не само наша територия, а център на българщината.

    1. Стефан , прочитај ги резултатите на генетските испитувања за сродност кај европските народи и после дискутирај за тоа кој се братја по крв.Не постојат измислени држави,туку некои порано а некои подоцна се формирале.А да не беше Русија прашање е и Блгарија кога и како ќе станеше држава.

  2. Димитре, до 1944 г. не съществува македонска нация, език и азбука.Провери в интернет кога и къде е създаден „македонския език“ и то с държавен декрет.Все едно да кажеш, че в Австрия не говорят на немски, а на австрийски.Вярно е Руската империя ни освободи от турците, но българска държава е имало от хилядя години.Македонска държава има от 1992 г.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.