Спипаха старинни предмети в дома на 67-годишен от Пловдивско

Геймърите се появиха на спортни игри

Министър-председателят иска закон за партийната субсидия (ВИДЕО)

Нено Димов: Главният прокурор ще има задължението веднъж годишно да прави отчет пред парламента

Веганът Добрин спечели „Игри на волята“

Томас от „Игри на волята“ пред „Труд“: След предаването станах по-мил и земен

Тежка катастрофа затруднява движението по АМ “Тракия“ (ВИДЕО)

„Ферари“ шампион в симулатора

Странен накит променя средновековната история Златната Орда определяла политиката на европейците през ХІІІ-ХІV в.

Премиерът Борисов: Създаваме ново звено – независим прокурор, който разследва и не докладва на главния прокурор С приетия днес проект затваряме кръга от поети ангажименти към председателя на Европейската комисия

Разломът между основните играчи в НАТО Време на промени - Европа в центъра на геополитическото преформатиране

Стабилно е състоянието на пострадалите при авария в цех за биогаз в ямболското село Симеоново

Заледени пътища и катастрофи затрудняват трафика

Дара Екимова снима гаджето си в коледна песен

Тръмп призова Световната банка да преустанови отпускането на кредити на Китай

Законът за горивата обсъждат в пленарна зала

Снимка: Архив

Законът за горивата обсъждат в пленарна зала. Едни от промените, които бяха направени между първо и второ четене касаят административното регулиране по закона, което ще се извършва от министъра на икономиката, подпомогнат от специализирано звено. В предишните текстове се предвиждаше контролът да се осъществява от Министерството на финансите.

За осъществяване на сътрудничество между държавните органи и лицата, осъществяващи икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, се създава Консултативен съвет към министъра на икономиката, който ще е съвещателен орган и в него участват по един представител на всички държавни институции, ангажирани с прилагането на закона и представител на браншови организации.

В Народното събрание приеха промени и за регистрацията по закона, които гласят, че лицата трябва да са търговци, регистрирани по Търговския закон. Да не са в процедура по несъстоятелност или ликвидация. Предвиждат и едноличните или мажоритарните собственици да не са осъждани или да не са били членове на дружество в несъстоятелност. За регистрация земеделските стопани трябва да са регистрирани по Закона за подпомагане на земеделски производители, както и да разполагат със собствена или наета земеделска техника.

Очаква се по-късно да бъдат гласувани и по-спорните текстове.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.