Съдия Корнелия Колева стана зам. председател на Апелативен съд-Велико Търново

„Лудогорец“ срещу унгарския шампион

„Левски“ ще лекува словашки комплекс

Изписаха от болница двама от ранените край Пловдив американски парашутисти

Херо Мустафа ще е новата посланичка на САЩ в България

Проверяват 15 къщи за гости във Варненска област Мониторингът е за 288 имота от общо 746 в страната за 82 млн. лева

Зоозащитници започнаха безсрочен протест пред резиденция „Евксиноград“ Зоват премиера да накара чиновниците да спазват законите

Вижте как австралийски питон изяжда огромен крокодил (СНИМКИ)

Whats App се срина в Европа и Латинска Америка

Безплатна зона за палатки и мащабна сцена – за първи път на фестивала „Francofolies“ в Благоевград

9-годишна варненка спечели златото за авторска песен

Ангела Меркел: Санкциите срещу Русия ще паднат, когато видим, че се изпълняват Минските споразумения

Ремонтират манастира „Св. Св. Петър и Павел“ в Свищов В старата сграда на обителта от 1913 до 1836 година е пребивавал Неофит Бозвели

ЕК: България да създаде надеждна стратегия за разнообразяване на доставките на газ Страната ни трябва да постигне 27% дял на възобновяемата енергия до 2030 г.

Потвърдиха присъда за контрабанда на 200 кг тютюн в Бургас

Закриват центъра за ЕС 70 души ще работят в министерството на Павлова

Снимка: Архив

Центърът за подготовка на българското председателство на ЕС ще се влее в новото министерство на Лиляна Павлова. Проектът за устройствен правилник предвижда 70 щатни бройки. В политическия кабинет на Павлова ще работят шестима. Бившият регионален министър ще има един заместник-началник на кабинета, главен секретар, инспекторат (от един човек), одитор и финансов контрольор. В специализираната администрация ще работят 42-ма души, от които 14 ще бъдат в дирекция “Комуникация, пресцентър и културна програма”.

Останалите 28 в дирекция “Подготовка и провеждане на председателството”. Те ще осигуряват логистичната подготовка и протоколното обслужване на неофициалните заседания на Европейския съвет и съветите, които ще бъдат проведени на територията на България.

Предвидена е и длъжност
говорител

на българското председателство, който ще е служител на комуникационната дирекция.

Българската национална телевизия (БНТ) ще е домакин разпространител на картина и звук от събитията на председателството, става ясно още от текстовете на проекта за устройствен правилник. Павлова ще представлява България и по време на заседанията на съвета по общи въпроси на ЕС в заседания, които касаят ротационното председателство на общността.

Екатерина Захариева ще представлява страната ни на заседанията на съвета “Общи въпроси” и съвета “Външни работи”. Тя ще отговаря и за внасянето в МС на позициите за заседанията на Европейския съвет.
Томислав Дончев ще участва в заседанията на съвета “Общи въпроси/Кохезионна политика”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.