С най-малко психиатри сме на глава от населението

ЦРУ: България е трета в света по смъртност на населението

87 оперни шефове мъдрят бъдещето на изкуството

Тереза Мей: Руската агресия се простира от Западните Балкани до Близкия Изток

Вежди Рашидов откри изложба в парламента

Няма бедстващи щъркели на територията на РИОСВ – Бургас

Борисов за диалога ЕС-Турция: Аз съм си поставил една единствена цел – продължаването на споразумението за мигрантите

Турският президент Ердоган е провел телефонен разговор с Доналд Тръмп

Министър Ангелкова: Ръстът на чуждестранните туристите у нас е 25% спрямо 2015 г.

Всеки трети хотел няма собствен сайт

Румен Радев: Израел може да участва в процеса на енергийна диверсификация за България и региона

Прогнозират поскъпване на газа

Изключват “засега” ЕС и шест други страни от американските вносни мита за стомана и алуминий

„Левски” и ЦСКА играят 3 пъти в сряда (ПРОГРАМА)

Берлин и Лондон не са доволни от обясненията на Зукърбърг

Закриват 4 автобусни линии в Пазарджик Дават на концесия за 35 години на паркинга край МБАЛ „Здраве”

Снимка: Николай Спасов

Четири автобусни линии от общинската транспортна схема на Пазарджик ще бъдат закрити, ако на предстоящото на 28 септември заседание на местния парламент старейшините подкрепят предложение на общинската администрация.

От екипа на кмета Тодор Попов искат незабавно закриване на автобусните линии с номера 3, 8, 11 и 12, а обосновката на това тяхно предложение е „поради нулев пътникопоток”, както и промяна в маршрутите на други три линии – тези с номера 2, 2А и 3А. В момента колите с №3 се движат от училище „Димитър Гачев” до Минерална баня, автобусите с №8 – от квартал „Запад” до квартал „Изток”, тези с №11 – от ромския квартал „Изток” до ЖП гара Пазарджик, където е и крайната спирка по линия  №12, чието начало на маршрута е от спирката пред комплекс „Зора”.  Целта на корекциите в маршрутите на другите три линии е колите да обикалят и минават покрай няколко предприятия в Промишлената зона, а предложението е в подкрепа на местния бизнес.

На заседанието на ОбС-Пазарджик на 28 септември ще бъде гласувано и предложението за отдаване на концесия за срок от 35 години на паркинга край МБАЛ „Здраве”, който е с площк от 2054 кв.м. Като изискване към концесионера е залегнало разкриването на 2 работни места за срока на концесията и инвестирането на минимум 34 246 лв. без включен ДДС за срок от 18 месеца. Минималната начална цена на концесията е 117 600 лв. с ДДС за срок от 35 години. Това прави по 3360 лв. на година, но от общината са заложили изискването изплащането на 35-те концесионни възнаграждения за целия срок на договора да се извърши еднократно и то в едномесечен срок от влизането му в сила.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.