Закрива се кампанията „Стара Загора – Европейски град на спорта”

Стара Загора беше обявена на Европейски град на спорта за 2017 г. Проведоха се 175 събития и дейности, насърчаващи здравословен начин на живот, чрез активно спортуване. В тях се включиха около 25 000 души. Във велопохода, организиран в Седмицата на мобилността, най-малкият участник беше на 2 години и 7 месеца. Най-възрастният беше жена на 90 години, която активно се включи в групова гимнастика на открито.

Паметно събитие, не само за Стара Загора, е футболният спектакъл „Христо Стоичков и приятели срещу Дрийм тийма на „Барселона”, състоял се на 20 септември на стадион „Берое”.

През годината бяха открити три зали – за спортни танци, художествена гимнастика и бокс. След основна реконструкция отвори врати и закритият плувен басейн, в който тренират стотици деца.

От 19 до 23 декември общинската спортна зала „Иван Вазов” ще бъде домакин на състезанията за „Купа България“ от волейболния турнир за жени.

Кампанията „Стара Загора – Европейски град на спорта” ще бъде официално закрита на 18 декември от 18:30 часа в Държавна опера – Стара Загора. В концертната зала ще бъде представена новоиздадената книга „Шампионите разказват”. В нея са запечатани спомените на изявени старозагорски състезатели за участията им в световни и национални турнири и постигнатите успехи. След това ще бъде избран „Спортист на годината”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони