Закъсалият автобус пренебрегнал две забранителни табели

Автобус с 31 японски и корейски туристи закъса по пътя Шумен-Разград в нощта срещу неделя. Шофьорът предприел пътуването и навлязъл в отсечката въпреки две предупредителни табели, каза за "Труд" областният управител на Шумен Донка Иванова. На разклона за село Звегор рейсът закъсал фатално в пряспа.

Цяла нощ екипи на пожарната и Пътно управление са работили и всички туристи са били извозени до хотел в село Развигорово. В неделя по обяд туристите вече се превозваха към Русе.

От полицията в Шумен уточниха, че сигналът за бедстващия рейс постъпил 40 минути след полунощ. На място пристигнали екипи на Пътно управление със снегопочистваща техника, екип на пожарната и автопатрулен екип от полицейското управление в Шумен.

Установено било, че 46-годишен водач на автобус със софийска регистрация навлязъл в забранен пътен участък, обозначен с пътен знак B-2 и закъсал в снежна пряспа. По информация на водача автобусът, който превозвал чуждестранни туристи, е пътувал към Румъния. Трябвало да стигнат до летището в Букурещ.

Водачът Виден Павлов категорично отказал да бъде евакуиран, останал в рейса и се държал арогантно. Съставен му акт по Закона за движение по пътищата. С него е поддържана непрекъсната връзка по мобилен телефон, за да се уверят спасителите, че е добре. От Пътно управление е създадена организация за почистване на пътя с роторен снегорин.

По данни на полицията бил изпратен друг автобус, който да превози туристите от село Развигорово през Велико Търново до Русе. По неофициална информация туристическата фирма е "Елит 94"- София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България