Зала „Фестивална“ ще бъде готова до 15 май

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева посети столичната зала „Фестивална“, където се извършват последните строително-ремонтни дейности от мащабна реконструкция. На място проф. Дашева се запозна със състоянието на съоръжението, което се стопанисва от държавно търговско дружество „Академика 2011“ ЕАД. Неговият изпълнителен директор Борис Тодоров увери министъра, че залата ще бъде готова до 15 май. След тази дата обектът ще започне да функционира, а паралелно ще продължи довършителната работа на част от помещенията и фасадата.

Обновената зала „Фестивална“ е мултифункционална, разполага със седалки за 2270 зрители и ВИП трибуна. Модерното модулно оборудване на основната зала дава възможност съоръжението да се използва за различни спортове на най-високо ниво - лека атлетика, футзал, баскетбол, художествена гимнастика и др. Изградени са нови съблекални и е подменена отоплителната инсталация. Съвременна енергоспестяваща климатизация бързо затопля залата и води до сериозна икономия на средства. Предстои реновирането на околната инфраструктура и освежаването на прилежащите паркинги.

Проф. Дашева посети и държавното спортно училище „Ген. Владимир Стойчев“. Преподавателите споделиха с министъра проблемите, които съпътстват процеса на обучение. В момента там учат и тренират 570 деца. Те се занимават активно със 17 вида спорт под ръководството на 40 треньори. Обсъдени бяха различни варианти за подпомагане на училището за осигуряване на по-добри условия за спортна подготовка.

Проф. Дашева се запозна с материалната база и общежитието на СУ „Ген. Владимир Стойчев“, както и с разположените в непосредствена близост спортни съоръжения. Те изискват спешни мерки за реконструкция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България