Залесяват Горна Оряховица с над 120 дръвчета и храсти

Започна пролетното залесяване в Горна Оряховица. На този етап ще бъдат засадени над 120 нови дръвчета и храсти. Залесяването се извършва от работниците на Общинско предприятие „Поддръжка на пътища, инфраструктура и озеленяване“. Ежегодното засаждане на дръвчета е една от мерките за подобряване на качеството на въздуха в Горна Оряховица.

Нови дръвчета и храсти се засаждат в парковете „Детски кът“, „Никола Петров“ и в зелената площ срещу ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Ще се засадят дръвчета и по улиците „Янко Боянов“, „Отец Паисий“, „Мано Тодоров“, „19 февруари“, „Цар Освободител“, „Пирот“, както и около санирания блок на ул. „Юрий Гагарин“ № 45. За пролетното залесяване са подбрани подходящи за градската среда и парковете храсти и дървесни видове – албиция, шестил, офика, розов кестен, китайски мехурник, ликвидамбър, кълбовидна акация, явор, ясен, липа, бреза, златен дъжд и лигуструм.

За Седмицата на гората дръвчета ще получат и училищата.

От Общинското предприятие се обръщат към гражданите с молба да пазят дръвчетата. Всяка година общината засажда по над 100 нови дръвчета и постоянно има посегателства и вандалски прояви над тях. Ако гражданите забележат недобросъвестни прояви, нека да сигнализират, апелират от Общинското предприятие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини