Заловиха автокрадците Руския и Папен от Волуяк

Двамата задигнали „Ауди“ от квартал „Люлин“ и го карали за разфасоване

Остават зад решетките за 72 часа

Столични полицаи издебнаха, заложиха капан и заловиха двама известни автокрадци. Зад решетките са 43-годишния С. Г., по прякор Руския и авера му от софийското село Волуяк В. Г. (40 г.), наричан Папен.

В понеделник жителка на софийския квартал “Люлин” слязла пред блока и видяла, че е изчезнали нейното “Ауди А3”. След сигнал до Девето РПУ криминалисти започнали издирването на автомобила. Още същия ден те го открили паркиран в село Волуяк. Установени били крадците, но започнало наблюдение със секретни постове.

Появил се Папен, качил се в аудито и го подкарал. Руския тръгнал след него с “Фолксваген Голф” да за ескортира. Най-вероятно са карали автомобила към морга за разфасоване, но попаднали на полицейска засада и били оковани с белезници.

Папен имал полицейско досие за престъпления, свързани с автомобили, а Руския – присъди. При последвалите обиски в жилищата им били намерени иззети устройства за разбиване на автоключалки, тип “тирбушон”, за запалване на двигатели и за заглушаване на GPS сигнали. Открити били също заготовки и ключове за коли, две радиостанции, компютри от леки автомобили и други крадени вещи.

С решениие на прокуратурата двамата автоапаши за 72 часа зад решетките.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право