Заловиха апаш, подал фалшив сигнал за бомба във Вършец

Снимка: Архив

Полицията във Вършец е заловила 42 годишен мъж, който в пияно състояние, подал сигнал, че в центъра на курортния град е заложено взривно устройство. Заплахата се оказала фалшива, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Предупреждението за бомба във фонтана край общинската управа във Вършец било подадено към 1,00 часа в сряда на телефон 112. Мъжкият глас в слушалката фъфлел и заеквал явно под въздействието на солидно количество алкохол, казали служителите на спешния номер. Полицията бързо засекла, че сигналът е изпратен от уличен телефон в курортния град и на мястото бил изпратен дежурен автопатрул.

Униформените обходили фонтана и района наоколо, но не открили съмнителни лица и опасни вещи и материали. При проведеното издирване полицаите установили, че фалшивият сигнал е подаден от Георги А. - криминално проявен и осъждан за фалшиви заплахи на тел. 112. По случая е образувано досъдебно производство. За подаване на неверни повиквания за тревога апаша го грозят до две години затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право