Заловиха апаш, разиграл нова измама – „пратка за кмета”

Снимка: Архив

Полицията в Монтана разкри и залови изпечен апаш, завъртял нова измамна схема, с която обирал пенсионери като се представял за приятел на селските кметове. Престъпникът обикалял автогарата в Монтана и уговарял баби и дядовци да предадат на управниците си поискани уж от тях стоки, за които обаче трябвало да платят, а после да си вземат парите от селските първенци. В новата измама изгоряха куп старци от селата Громшин, Мадан и Горно Белотинци.

„Няколко пенсионери вече идваха да ми носят пакетчета със стари батерии, бушони и платки, които уж съм поръчал и да си искат парите. Дали на непознат по 20,40 лева, един даже платил 80 лева. Стана ми мъчно за хората! Сигнализирах полицията за измамата!”, сподели преди дни пред „Труд” кметът на Громшин Андрей Кръстев.

Криминалистите започнали издирване на престъпника и по дадените от пострадалите описания арестували криминално проявения и осъждан Кирил С. /45 г./ от Монтана. Според пазителите на реда в началото на март той е измамил възрастен мъж от село Мадан, който платил 20 лева за батерия, уж поръчана от кмета. Най-вероятно апашът е замесен и в другите измами, смятат полицаите. Изясняването на престъпната дейност на апаша продължава. За наглата измама, макар и с дребни суми, го грозят до 5 години затвор. Материалите по случая ще бъдат докладвани на Районна прокуратура в Монтана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право