Заловиха банда румънци, обрали бензиностанция и пет магазина

Съседи бродят и ни обират с френски номера

 Правели се на туристи, загубени по пътя

Полицията залови банда румънски обирджии. Само за 24 часа комшиите окрали у нас бензиностанция и пет магазина. Те се придвижвали с "Опел Астра" с френски регистрационни табели, но при обирите използвали типично румънски номера.

Единият от румънците носел пътна карта. Той, заедно със свой авер, влизал в обекта и започвал да омайва продавачката. Разказвал, че са се загубили по пътищата на България, а са страстни любители на нашето море и молел да му покажат откъде да минат за даден курорт.

В това време, другият румънец обирал касата незабелязано. Третият пък не мърдал от автомобила и стискал здраво волана, т.е. бил в пълна готовност за избяга, ако ги заловят.

Тримата обаче прекалили, защото в Приморско се полакомили и обрали бензиностанция. След като задигнали всички 800 лева, които били в касата, кражбата светкавично била разкрита и бензинаджиите се обадили в полицията.

Криминалистите вече били по петите им, когато в Царево, румънците атакували магазин и вече решили да бягат на север. Установено било, че преди бензиностанцията в Приморско, обрали магазин в Бургас и два - в Созопол. От трите обекта изчезнали пари и мобилни телефони. По време на бягството си към границата, не останали длъжни и на Несебър, където претарашили магазин, въвеждайки продавачката в познатото заблуждение.

"Спряхме ги на Обзор, след като бяхме блокирали всички пътища и работехме съвместно с колегите от всички РУП", разказаха пред "Труд" бургаските криминалисти. Според тях, кражбите на бандата обирджии ще се окажат много повече от 6, тъй като румънците били в страната от 5- ти август. За този период, те обиколили Пловдивско, района на Стара Загора, Русе и Добрич. В ареста са задържани Д.Б., 30 годишен, С.С., 22 годишен и Н.И., 47 годишен.

Коментари

Задължително поле