Заловиха банда хлапаци, обирали къщи във Вършец

Полицията във Вършец разкри група от четири момчета на възраст от 15 до17 години, които влизали и задигали ценни вещи от къщи в курортния град. Бандата тинейджъри бе спипана, след като 84-годишна жителка на София подала сигнал, че някой е влязъл през незатворен прозорец в къщата й във Вършец и отнесъл 5 гоблена и маслена картина на обща стойност 2000 лева.

Криминалистите започнали разследване и установили, че ударът е дало на четирима приятели – 17 годишния Д. В., 15 годишния Д. П.и 16 годишния Д. В. от Вършец и 15 годишния А. А.от Банкя. В хода на разпитите станало ясно, че момчета са извършили поне още две кражби през недобре затворени прозорци в балканския курорт. В дните между 1 и 19 септември те проникнали в къща на 63-годишен софиянец, откъдето отнесли комплект ръчни инструменти. А през нощта на 19 срещу 29 септември от дома на 26-годишен местен жител прибрали 2 преносими компютри "Аcer", компютърна мишка, слушалки, чанта за лаптоп и зарядно устройство за лаптоп на обща стойност около 1 000 лв.

По-голяма част от откраднатите вещи са били предадени от извършителите на полицията. Криминалистите продължават работа по случая. Не е изключено бандата невръстни апаши да е извършила и други набези, смятат осведомени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право