Заловиха баща и синове, нападнали с пищов апаш

Снимка: Архив

Полицията в Монтана разкри извършено преди пет дни въоръжено нападение над криминално проявен мъж в монтанско село. В дома на апаша с пистолети са нахлули баща и двамата му сина.

А причината за сблъсъка е спор за пари, съобщиха от Областната дирекция на МВР. На 9 май тази година Георги М. /37 г./ от село Сливовик подаде жалба на полицията, че предишната вечер след 22 часа трима мъже с пистолети се вмъкнали в къщата му, отправили му заплахи, нанесли му побой и задигнали 200 лева от портфейла му.

Местопроизшествието е било посетено от служители на полицията в Лом, които започнали издирване и установили нападателите – 53 годишния Борис Р. и синовете му Ангел Б./34 г./ и Петко Б./36 г./, и тримата от село Доктор Йосифово.

Мъжете разказали, че Георги им дължал 100 лв от доста време и отишли в къщата му, за да приберат парите си. Домакинът обаче ги посрещнал с кирка в ръце, заявил, че няма пари и не може да им върне нищо. Спорът прераснал в бой, в който Георги М. отнесъл удар с пистолет в главата.

От тримата нападатели е иззет газов пистолет. Нападнатият Георги М. има 30 заявителски материала за различни престъпления и е лежал в затвора, уточниха криминалисти. Работа по изясняването на случая продължава полицията в Лом.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право