Заловиха близо 8 000 опаковки сексуални стимуланти в района на Дунав мост - Видин

Снимка: Агенция "Митници"

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ иззеха 7950 опаковки, съдържащи общо 50 670 сашета и таблетки със сексуални стимуланти, при митническа проверка на излизащ от страната микробус в района на ГКПП Дунав мост-Видин.

На 17.12.2019 г., в района на ГКПП Дунав мост-Видин, служители от ГД МРР отклоняват за щателна митническа проверка микробус с холандска регистрация, управляван от български гражданин. Шофьорът заявил, че превозва пратки на физически лица, личен багаж и козметика за Западна Европа и представил две товарителници, в които стоката не била подробно описана. При извършената митническа проверка, митническите служители откриват в пратката за Германия кашони съдържащи 2970 кутии с 20 790 сашета лекарствен препарат с надпис „KAMAGRA“ и 4980 блистера с 29 880 таблетки „SILDENAFIL“ - и двете лекарствени средства са видове стимуланти за полова мощ.

Лекарствените препарати са иззети тъй като не са разрешени за продажба на територията на ЕС. Работата по случая продължава.

Коментари

Задължително поле