Дневен хороскоп на Алена за събота, 23.11.2019

На 23 ноември 2019 да почерпят

Сръбски министър: Не сме като България, сами избираме приятелите си

Разследват смърт на служител на енергото върху електрически стълб

Мария Габриел: Постът заместник-председател в ЕНП дава възможности и влияние

Глобална епидемия от обездвижване сред децата

Спешен медик е уволнен в Габрово заради пациентка, починала от масивен инфаркт

Вучич: Руснаците не ни дават нищо даром

ООН: Въздушните удари в Йемен са намалели рязко

Берлускони в болница, паднал на конгреса на ЕНП в Загреб

Учител предотврати масова стрелба в сръбско школо

Ваксините за грип свършиха Няма нито една доза в аптечната мрежа, няма да има и нови доставки

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Българска фирма измами Енрике Иглесиас, турнето му е отменено

Четири часа остана блокиран пътят София-Варна след тежката катастрофа

Заловиха бракониери, изсекли цяла гора

Полицаи и горски спипаха банда бракониери изсекли около изборите цяла гора край Берковица. При залавянето им незаконните секачи побегнали с камиона си и изхвърлили част от дърветата край пътя. В четвъртък след сигнал за нелегална сеч край село Комарево служители на МВР и Регионалната дирекция по горите /РДГ/ в Берковица пристигнали в местността „Салиевото” и заварили четири мъже, които товарели с трупи от дъб и цер „ГАЗ 63”.

Щом забелязали униформените обаче бракониерите се метнали на камиона и дали газ по черните пътища. Пазителите на реда последвали бегълците, но мъжете започнали да изхвърлят отсечените стволове от каросерията. Когато полицаите успели да настигнат и спрат „ГАЗ”- ката, тя била вече почти празна. Горските са събрали изхвърлените дърва и са ги оставили на съхранение в разсадника си.

На мястото на сечта са открити подготвени за транспортиране още 30 кубика трупи. Експертите установили, че за последните десетина дни бандата е изсекла 303 дървета дъб и цер край Комарево и е добила незаконно около 150 куб. м. дървен материал. Заловената група – Славко И./40/, Величко П./38/, Пламен В./33/ и Анатоли Ц./39/ работят за един от най-големите бракониери в района – Д. Ч., казаха горски.

Той наема работници без договори, камионът му се води на негов близък, а хората му заглушават монтирания в автомобила джипиес, за да не бъдат проследявани, обясниха лесничеи. От началото на миналата година до март 2017 г. служителите на РДГ в Берковица са задържали близо 1400 куб. м. дървесина, 125 моторни превозни средства, 24 коня, 114 каруци и 90 моторни триони на бракониери и са съставили 1522 акта.

Въпреки огромните щети, които причиняват обаче, нелегалните секачи и шефовете им най-често се отърват с дребни глоби и продължават опустошаването на горите, коментират лесовъди.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.