Заловиха грък, дирили го 6 години

Бургаският съд остави в ареста гръцкия гражданин Михаил К., който е бил заловен преди броени дни в Германия. Преди това е бил издирван от Интерпол цели 6 години.

Михаил К. е обвинен за това, че през лятото на 2009 година, в Стара Загора и Слънчев бряг, прекарал в обръщение неистински платежни инструменти – пътнически чекове на „Американ експрес“, като знаел, че са подправени. Така получил без правно основание сумата от 7595 лв.

След измамата, бил задържан, но пуснат под гаранция срещу 3 бона. Платил сумата и незабавно изчезнал от страната. Установил се в малко градче в Германия, но имал заведение в Холандия.

Михаил К. е бил обявен за общодържавно и международно издирване през 2011 г. и срещу него е била издадена и Европейска заповед за арест от Окръжна прокуратура – Бургас. Гръцкият гражданин е бил задържан и предаден на българските власти едва на 09.01.2018г.

Пред съда в петък той заяви, че не могъл своевременно да информира българските власти за адреса си в Германия, защото документите, които дал за попълване на свой познат- нашенец, били изгубени. Той декларира, че е готов на споразумение с прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България